- Nieuw
keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
De naam Siccari komt van het Siciliaanse dialect voor "seccare", wat zich vertaalt als "drogen" in de context van voedsel, iets dat heel erg deel uitmaakt van de Siciliaanse cultuur. We hebben deze naam gekozen als aanduiding van de stijl, aangezien een deel van de druiven voor de vinificatie in de zon wordt gedroogd.
Het creëren van een rode wijn met appassimento geeft een geheel nieuwe dimensie aan een wijn - Siccari heeft een rijke en complexe structuur, met zeer zacht besachtig fruit en een vleugje kruiden. Ongelooflijk karaktervol, het heeft laag op laag van intense en diverse fruitsmaken en een zeer lange afdronk.
Druiven: Voornamelijk Nero d'Avola, met wat Syrah en een klein deel van enkele zeer lokale druivensoorten
Wijngaardgebied: De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in het Vittoria-gebied van Zuidoost-Sicilië. De zandgrond staat plaatselijk bekend als "ferretti", wat bijdraagt aan de concentratie en finesse van de wijnen.
No customer reviews for the moment.