- Nieuw
keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
: Bij Cignomoro draait het heel bewust om de keuzes die ze maken en gemaakt hebben. Ze hebben bewust voor Puglia gekozen, bewust voor de wijngaarden en om daar hun wijnstokken te laten groeien. Ze kozen hiervoor omdat ze geloven dat de ze hier wijn kunnen maken die spreekt. De kracht van de zon, wind en zee zorgen ervoor dat elke slok uniek is. Ze kozen voor de “rode landen” tussen Manduria en Carosino. Met de nieuwste vinificatie technieken, zonder de waarde van een familie wijnmakerij te vergeten zorgen ze ervoor dat de wijnen van Cignomoro tot de beste van Puglia gerekend mogen worden. Omdat de natuur vaste tijden heeft die niet moeten worden gehaast, kiezen degenen die Cignomoro drinken iets dat duidelijk zegt wie ze zijn. Vinificatie: De gezonde rijpe druiven worden apart geplet en gefermenteerd in kleine containers bij een gereguleerde temperatuur. Inweking op de schillen gedurende meer dan twintig dagen. Maceratie vind plaats in roestvrijstalen tanks. De rijping duurt 8 maanden in tweede en derde passage medium-toasted franse en Amerikaanse eiken barriques. Vervoglens rust de wijn nog voor 4 maandeni n de kelders van het domein. Druivenras: Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera, Nero di Troia, Aglianico en Susumaniello. Proefnotitie: Hij is diep, donkerpaars van kleur met een bouquet van rijp fruit, zoals zwarte bessen en bramen, met een hint van getoast eikenhout, chocolade, amandelen en koffie. Hij is zacht in de mond, met een grote concentratie van uitstekend fruit, mooi in balans met delicate, zachte tannines. Lekker bij: Serveer bij rode vleesgerechten, wild en of harde kazen.
No customer reviews for the moment.